Hír: ISKOLANYITOGATÓ
(Kategória: Egyéb)
Küldte: tapiskola
2020. 03. nov kedd - 11:58:42


Szeptember 25-én rendeztük meg hagyományos Iskolanyitogatónkat a Magyar Népmese napja és az Európai Diáksport nap jegyében. 
 
A szorgalmas és a rest leány című mese adta a program alapját. 
 
https://www.youtube.com/watch?v=tADkcAzu_-Q 
 
Ehhez kapcsolódtak a feladványok és az akadályverseny állomásai is. Pénteken reggel mindenki a telefonját figyelte, hogy az időjárás megengedi-e, hogy a kirándulással egybekötött vetélkedőt megtartsuk. A felhőket figyelve végül úgy döntöttünk, hogy nekivágunk a kalandnak. Az első állomáson Miklós bácsi várt minket, ahol szemmértékünket használva becsléssel papírcsíkokat kellett vágni. 

iskolanyitogato.jpgiskolanyitoato2.jpg 
Néhány száz méternyi gyaloglás után eljutottunk a 2. állomásra. Zita néninél kifeszített zsinórok alatt és között kellett bujkálni. Igyekeztünk nem feldönteni a bójákat, de ez inkább csak a hosszú lábúaknak sikerült.
 
iskolanyitoato3.jpg

10 óra körül kezdett besötétedni az ég, és hamarosan egyre sűrűbb cseppekben eleredt az eső. A túrát sajnos meg kellett szakítanunk, de a szemerkélő esőben a 7-8. osztály csapata egy vizes ügyességi feladatot még meg tudott csinálni. Hordóból vödörbe kellett vizet hordanunk. Ügyesen kitaláltuk, hogy a leggyorsabban úgy végezhetünk, ha sorba állunk, és így adogatjuk át a kis vödör vizet. 
 
11 óra előtt minden csapat visszatért az iskolába, ahol nagy meglepetés fogadott minket. Néhány kedves, kreatív szülő egy őszi dekorációt készített a bejárat elé. Hatalmas tökök, napraforgók és egy alvó öreg csősz várt minket.

iskolanyitoato4.jpg
 
5iskolanyitoato3.jpg

Kis változásokkal, de az iskola épületében is tudtuk folytatni a mese alapján összeállított versenyt. Gyöngyi néninél kemencét építettünk kockákból, és különféle érdekes növényeket kellett képről felismerünk. 
 
6iskolanyitoato2.jpg

Lilla néni gyöngyfűzéssel várt minket, és kutyafajtákat kellett megneveznünk.
 
6iskolanyitoato7.jpg

Az Iskolanyitogató utolsó feladata egy ügyességi akadálypálya volt a tornateremben. Kúsztunk, másztunk, ugráltunk, tekertünk, – de ami a legfontosabb – sokat-sokat nevettünk.
 
6iskolanyitoato8.jpg

6iskolanyitoato9.jpgEzen hír származási helye: Tápi József Attila Általános Iskola
( http://tapiskola.hu/news.php?extend.71 )