Hír: TÉRSÉGI MATEMATIKA VERSENY TÁP
(Kategória: Egyéb)
Küldte: tapiskola
2019. 02. dec htf - 12:57:38


TÉRSÉGI MATEMATIKA VERSENY TÁP
 
A Tápi József Attila Általános Iskola 2019. november 26-án bonyolította le hagyományos térségi matematika versenyét.
A versenyre kilenc település öt iskolájából érkeztek a versenyzők, 3. osztálytól 8. osztályig. Az alsósok 15, a felsősök 20 feladatból álló tesztlapot oldottak meg. 

Nagy volt az izgalom már a megnyitón, ahol Pingiczerné Milinszki Margit igazgatónő köszöntötte a megjelenteket, majd Borivó Beáta szervező ismertette a verseny menetét és a technikai tudnivalókat. A feladatlapon 60 percig dolgozhattak a tanulók. Amíg a diákok dolgoztak a pedagógusok szakmai megbeszélésen vettek részt. 

Idén Rucska József a Győri DARTS KLUB versenyzője, országos bajnok, pedagógus volt a vendégünk, aki „ A darts és a számolási képességek fejlesztése” témakörében tartott előadást. Az érdekes előadás után mi is és a gyerekek is kipróbálhattuk a dartsot. Az eredményhirdetésig aktívan telt az idő. 

Izgalmas versenynek voltunk részesei. Köszönjük a felkészítő tanárok és a diákok munkáját. 

Köszönet illeti a verseny szervezőit, feladatlapok összeállítóit. Tóthné Samu Terézt (3. o.), Csöndesné Cser Erikát (4. o.)és Borivó Beátát (felső tagozat). 

Tavasszal a térségi magyar versenyünkre várjuk a környék versenyzőit. Gratulálunk a helyezetteknek, akik a tankerület könyvajándékait vehették át. 
 
Versenyeredmények:

3.osztály: 1. Kirmer Kristóf-Veszprémvarsány (Felkészítő: Pappné Deli Virág), 2. Kádi Katinka-Tápszentmiklós (Felkészítő: Tóth Katalin), 3. Gede Kloé-Écs (Felkészítő: Budafokiné S. Mária) 

4. osztály: 1. Bacher Diána-Veszprémvarsány (Felkészítő: Lehner Lászlóné), 2. Lakatos Zsombor-Veszprémvarsány (Felkészítő: Lehner Lászlóné), 3. Farkas Márk-Lázi (Felkészítő: Borsné Turbók Anita

5. osztály: 1. Lipovics Olivér-Töltéstava (Felkészítő: Főglein Ferencné), 2. Andorka Lara-Écs, 3. Biró Torda Levente-Écs (Felkészítő: Pusztainé Molnár Judit

6. osztály: 1. Borbély Krisztián-Écs (Felkészítő: Pusztainé Molnár Judit), 2. Németh Armand-Táp (felkészítő: Borivó Beáta), 3. Csizmadia Roland-Tápszentmiklós (Felkészítő: Ádám Mária)

7. osztály: 1. Bódis András-Töltéstava (Felkészítő: Főglein Ferencné), 2. Vida Zsófia-Veszprémvarsány (Felkészítő: Ihász László), 
 
3. Lipovics Izabel-Töltéstava (Felkészítő: Főglein Ferencné

8. osztály: Holdinger Ádám-Veszprémvarsány (Felkészítő: Ihász László), 2. Zirngast Tünde-Écs (Felkészítő: Jámbor Lászlóné), 3. Vida Andor-Tápszentmiklós (Felkészítő: Tóthné Pákozdi Szilvia)                                                                                                
 
Farkasné Takács JuditEzen hír származási helye: Tápi József Attila Általános Iskola
( http://tapiskola.hu/news.php?extend.69 )