Tápi József Attila Általános Iskola

04 pr '14

Történelem verseny


Októbertől márciusig tartott az Ópusztaszeri Nemzeti Park szervezésében zajló Kerekemese történelmi és műveltségi vetélkedő. 

A versenyt két korosztályos kategóriában hirdették meg: 
 - Magonc kategória 5-6. osztályosok,
 - Csemete kategória 7-8. osztályosok. 

A versenyen négy fős csapatok indulhattak.
Iskolánk mindkét kategóriában képviseltette magát egy-egy csapattal.

Magonc kategória Avarok néven szerepelt. 
 - Tagjai: Simon Barnabás 5. o., Molnár Jázmin 5. o., Kompis Lilla 5. o., Kiss Gergő 6.o.
 - Eredményük: 153+132+115=423 pont a három fordulóban, 81 csapat versenyzett összesen.

Csemete kategória Hatalmasok néven versenyzett. 
 - Tagjai: Tóth Zsófia 8. o., Tóth Emese 7. o., Nagy Bianka 7. o., Szabó Dóra 7. o.
 - Eredményük: 153+131+103=387 pont a három fordulóban,  52 csapat versenyzett összesen.

A legjobb 12 csapat közé nem kerültünk, de az erős középmezőnyben végeztünk. 
Gratulálunk a versenyzőknek a szorgos munkáért, reméljük sok új és érdekes ismeretekkel gazdagodtak.
 
Az Országos történelem verseny 7-8. osztályosoknak is lezajlott. 
Iskolánkból egy tanuló jutott be a megyei fordulóba és képviselte a tápi iskolát: Tóth Zsófia 8. osztályos tanuló. 
A megyei forduló nehéz feladatai között is megállta helyét és jól teljesített. 

Gratulálunk munkájához.
Megjegyzés 0   |    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban   
Egyéb 
04 pr '14

Sportnap Vinyén


A Támop 3.1.4-12/2-2012-0696 pályázatnak köszönhetően sportos délutánt tölthettünk a Bakonyban, 12-kor vártak bennünket a szervezők.
A délután kalandtúra és sportos feladatok vártak ránk. Diákjainkat vegyes csoportokra osztottuk és minden csapathoz csatlakozott egy mentortanár is. A csapatok nagyon várták, hogy összemérhessék erejüket. A csapatok nevet választottak maguknak (pl. Cuha, vadócok, szemfényvesztők) és térképpel a kezünkben nekivághattunk a kalandnak.
A feladatok egy része a Cuha-pataknál zajlott. A Cuha-völgyében, a patak mellett barangoltunk.

Feladataink között szerepelt növényfelismerés, kulcskeresés, rejtvényfejtés és útközben az ismertető táblák betűiből rakhattunk össze egy-egy mondatot.
Túra
Számoltuk a lépéseinket, figyeltük a jelzéseket. Túránk során sok új ismeretet gyűjtöttünk. Megismerhettük a Bakony növény és állatvilágát, kutatóit és egyéb természeti kincseit. Megtudhattuk mikor járnak erre vonatok, megismerkedhettünk a Bakony turista térképével és sok csalafinta kérdést kaptunk, ami próbára tette csapatainkat.
Akadálypályán, kötélen egyensúlyozva kellett végigmenni, s a Kőpince-forrásból egy edénnyel minél több vizet kellett áthordani egy nagyobb vödörbe.
Nagyon nagy ügyességet, jó egyensúlyérzéket kíván a feladat. A csapatok együttműködése példás volt. Mindnyájan segítettük egymást.
TúraA másik izgalmas feladata réten, egy szép formás fánál zajlott. Rekeszeket egymásra rakva kellett megállni, és aki 10 rekeszt egymásra tudott tenni és felállt a tetejére igazán győztesnek érezhette magát.
Természetesen szigorú biztonsági intézkedések betartásával történt a feladatvégzés. Még a legkisebbek is lelkesen rakosgatták a ládákat. Később sorversenyen mérhettük össze tudásunkat.

Bekötött szemmel tobozt, makkot, csipkebogyót gyűjtöttünk társaink irányításával. Váltóversenyen a gyorsaságunkat is összemérhettük. 
A versenyek végén focimérkőzést vívtak egymással a fiúk, a kisebbek pedig a fajátékokat próbálták ki. 
A nap végén kellemesen elfáradva, de élményekkel telve szálltunk fel a vonatra. A vonatozást mindenki élvezte, énekszóval szálltunk le a vonatról, s a buszon is tovább folytatódott a jó kedv. 
Otthon már vártak bennünket a szülők, akik örömmel hallgatták gyermekük beszámolóját.
Megjegyzés 0   |    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban   
Egyéb 
04 pr '14

Túra a Bakonyban


 2013. október 25-én, egy verőfényes szép őszi napon a Bakonyba indultunk kirándulni a Támop 3.1.4-12/2-2012-0696 pályázatnak köszönhetően Az iskola minden tanulója a Pázmándfalui tagiskola diákjai is. Kora reggel gyülekeztek a buszmegállóban, hogy a bérelt busszal eljuthassunk a Győrasszonyfai vasútállomásra. Onnan a 7 42-es vonattal utaztunk tovább Vinnyére.
A vonatozást mindenki élvezte, hiszen nagyon ritkán utaznak diákjaink vonattal és volt olyan is, aki életében először ült fel erre a közlekedési eszközre. Örömteli gyermekzsivaj töltötte el a vonatot. Izgalmas út várt ránk.

Miután mindenki elfogyasztotta az otthonról hozott elemózsiát a játszótéren, indult a túra az osztályfőnökök koordinálásával Cuha-patak környékén.

A gyerekeke előzetes feladatként kapták, hogy a túráról majd térképet kell készíteni, ami az iskolában a túra után a rajzórákon el is készült.
Túra
TúraA patak mentén túráztunk, a kisebbek közben kavicsokat, terméseket gyűjtöttek, s a bátrabbak, felsősök bátorságpróbán vettek részt.

Pl. Bekötött szemmel kellett segítséggel egy meghatározott utat megtenni.
Kidőlt fán kellett egyensúlyozni

Gyönyörködtünk a tájban, megismerkedtünk a Bakony földrajzi fekvésével, kialakulásával, képződményeivel. Megfigyeltük a Bakonyi-erdő jellegzetes növény és állatvilágát. A Kőpince-barlangban megtanulták a gyerekek a Sobri Jóskáról szóló népdalt, majd a betyárok életéről hallottunk sok érdekes dolgot.

Túráztunk hegynek fel, hegyről le, s jobban elfáradtunk, mintha a tornateremben tornáztunk volna. Érdekes volt, hogy a patak medrében alig csordogált víz, így gyakran a patak medrében sétálhattunk.
Mindenki kipirulva, éhesen érkezett vissza a kezdőpontra.

A gyermekekhez ilyen közös programok során sokkal közelebb tudunk kerülni, és ők is pozitívan élik meg az együtt töltött időt.
Megjegyzés 0   |    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban   
Egyéb 
19 mrc '14

Mindennapos testnevelés


Pázmándfalu
A TÁMOP pályázatának köszönhetően megvalósult iskolánkban a mindennapos testnevelés. A tanórák és délutáni foglakozások alkalmával a tanmeneteknek megfelelő tanórákon kívül lehetőség nyílt a speciális képesség-fejlesztésre és a játékos foglakozásokra is.tesi1k.jpg


Táp
tesi4k.jpgA mindennapos testnevelésnek köszönhetően az iskola adottságit teljes mértékben ki tudjuk használni. A tornaterem felszereltsége és az így kapott idő, tanóra lehetőséget biztosít a változatos, sokszínű testnevelés órák tartására, és így alkalom nyílt a kötelező tananyagok átadásán kívül a táncos és szórakoztató programokra, továbbá a gyermekek hatalmas mozgásigényének kielégítésére.


Megjegyzés 0   |    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban   
Egyéb 
22 nov '13

Pályaválasztás


Tisztelt Szülők!
Kedves Diákok!


Az idei tanévben elektronikus formában jelent meg a "Pályaválasztási útmutató 2014/2015" című kiadvány, amelyet az alábbi kinkre kattintva letölthetnek:
palyavalasztasi_utmutato_2014_2015.pdf

Néhány használati tanács:
- a tartalomjegyzékben a megfelelő helyre kattintva az adott iskolához ugorhatunk;
- a CTRL+Home billentyűkombinációval a dokumentum elejére ugorhatunk;
- a CTRL+F billentyűkombinációval egy kifejezésre kereshetünk a dokumentumban.
Megjegyzés 0   |    Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban   
Egyéb 
Oldal:  1 2 3 4 5 6 [7]